Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zorgvlied

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Zorgvlied heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Zorgvlied.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZorgvliedZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zorgvlied

Wil jij ook af van verstopte leidingen en apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Westerveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zorgvlied wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zorgvlied?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zorgvlied. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zorgvlied heeft een geschatte waterhardheid van 7.20. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zorgvlied

De waterhardheid van het water in Zorgvlied is 7.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zorgvlied-8437

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Amysoft E-100

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zorgvlied minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zorgvlied.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €150 voor een magnetische ontharder tot wel €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €850 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1550 en €2075 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Zorgvlied.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €105 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zorgvlied?
De waterhardheid in Zorgvlied komt uit op ong. 7.20 dH. De waarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zorgvlied.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie