Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Balinge

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Balinge zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Balinge.
 • Dit is de oorsprong van onder andere veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BalingeWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9437
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Balinge

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Balinge hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Balinge?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Balinge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Balinge heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energiekosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Balinge

De waterhardheid van het drinkwater in Balinge ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-balinge-9437

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 500
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Puricom Stratos UFW25
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watercompany Softflow 15

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Balinge verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Balinge.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €150 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1800 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Balinge.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten modellen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Zouttabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €160 p/jaar
InstallatiekostenV.a €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Balinge?
De hardheid in Balinge is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Balinge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie