Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Balinge

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuw-Balinge heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw-Balinge.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Nieuw-BalingeZo werkt een waterontharderInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuw-Balinge

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Midden-Drenthe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuw-Balinge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuw-Balinge?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nieuw-Balinge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nieuw-Balinge zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nieuw-Balinge

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw-Balinge bedraagt ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-balinge-7938

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • 038waterontharder Compact 10
 • North Star 14ED

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw-Balinge reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuw-Balinge.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €760, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2100 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Nieuw-Balinge.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel specialisten, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Elektrische waterontharderVanaf €1020
Tabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nieuw-Balinge?
De hardheid van het kraanwater in Nieuw-Balinge komt uit op ong. 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Balinge.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie