Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elp

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Elp maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Elp.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ElpHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9442
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Elp

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en/of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Elp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Elp?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Elp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Elp heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Elp

De waterhardheid van het water in Elp is 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-elp-9442

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Hattem BLU B65
 • Erie Maxima Eco26
 • Delta Duplex duet
 • Culligan Medallist 910
 • Judo MultiSoft 2P

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Elp verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Elp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €650, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1625 en €1750 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Elp.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel experts, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektrische waterontharderV.a €1210
Onthardingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €155 (jaarbasis)
InstallatieRond de €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Elp?
De hardheid van het kraanwater in Elp is ongeveer 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Elp.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie