Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dantumadiel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Dantumadiel maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je praktische info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 9.30 dH in Dantumadiel.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DantumadielHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dantumadiel

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In de gemeente Dantumadiel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Dantumadiel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dantumadiel?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Dantumadiel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Dantumadiel heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Dantumadiel

De waterhardheid van het leidingwater in Dantumadiel bedraagt circa 9.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dantumadiel-9271

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Bayard Tenera 22
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Amysoft E-300
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dantumadiel verlaag je de dH waarde van 9.30 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dantumadiel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €2050 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Dantumadiel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderVanaf €730
Elektrische waterontharderC.a. €1070
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 p/jaar
InstallatieBegint bij €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dantumadiel?
De waterhardheid in Dantumadiel is ongeveer 9.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dantumadiel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie