Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spier

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Spier heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Spier.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SpierHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9417
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Spier

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een lager energieverbruik. In de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Spier was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spier?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Spier. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Spier kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere lagere energierekening, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Spier

De waterhardheid van het drinkwater in Spier is om en nabij de 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-spier-9417

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • General electric GNOH45KE
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Spier minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Spier.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €850 (zonder installatiewerk). Een goede installatie zit ergens tussen de €1525 en €1900 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Spier.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Mechanische waterontharderV.a €770
Elektrische waterontharderCirca €1190
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €100 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Spier?
De hardheid in Spier is circa 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spier.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie