Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijster

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Wijster heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Wijster.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WijsterHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9418
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wijster

Heb je last van geïrriteerde huid en/of bittere smakende thee? Steeds meer huishoudens kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wijster heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijster?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wijster. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wijster zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wijster

De waterhardheid van het leidingwater in Wijster bedraagt circa 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wijster-9418

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GXOF18KE
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • North Star 40UD
 • Amysoft C-300
 • General electric GE-45HF

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wijster verklein je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wijster.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €820 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1125 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Wijster.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektronisch)Circa €1200
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €135 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wijster?
De hardheid van het kraanwater in Wijster ligt rond de 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijster.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie