Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Garminge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Garminge heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Garminge.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid GarmingeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Garminge

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en onnodig veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Garminge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Garminge?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Garminge. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Garminge zit met een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Garminge

De waterhardheid van het drinkwater in Garminge is 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-garminge-9438

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 600
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Atag Descale 15
 • Erie Softline Eco30
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Garminge reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Garminge.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €660, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1175 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Garminge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Tabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €140 op jaarbasis
MontagekostenCirca €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Garminge?
De hardheid in Garminge schatten we op 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Garminge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie