Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordenveld

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Noordenveld maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Noordenveld.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droge haren na een douchebeurt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NoordenveldTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Noordenveld

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en lagere stookkosten. In de gemeente Noordenveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Noordenveld hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Noordenveld?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Noordenveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Noordenveld kent een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Noordenveld

De waterhardheid van het leidingwater in Noordenveld bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-noordenveld-9335

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • AEG 22 L
 • Erie Maxima Eco15
 • Erie Maxima Eco32
 • Waterluxe Duo 12

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noordenveld minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Noordenveld.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1500 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Noordenveld.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektronische waterontharderC.a. €1150
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudV.a €155 op jaarbasis
MontagekostenV.a €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Noordenveld?
De waterhardheid in Noordenveld schatten we op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Noordenveld.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie