Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beilen

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Beilen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Beilen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BeilenWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Beilen

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Beilen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Beilen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beilen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beilen heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager energieverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Beilen

De waterhardheid van het water in Beilen is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-beilen-9411

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Amysoft E-300
 • North Star Okosoft 35
 • Bayard Tenera 28

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beilen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beilen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €690 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1150 en €1725 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Beilen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Elektrische waterontharderC.a. €970
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €145 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Beilen?
De hardheid van het leidingwater in Beilen is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Beilen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie