Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oranje

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oranje heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je belangrijke info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Oranje.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OranjeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oranje

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oranje wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oranje?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oranje. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oranje zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oranje

De waterhardheid van het drinkwater in Oranje bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oranje-9416

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • General electric GE-45HF
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Amysoft C-100
 • Erie Maxima Eco26
 • Delta Simplex compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oranje minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oranje.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2000 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Oranje.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1090
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €85 per jaar
InstallatieC.a. €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oranje?
De waterhardheid in Oranje komt uit op ong. 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oranje.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie