Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bruntinge

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bruntinge leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Bruntinge.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BruntingeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9435
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bruntinge

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en onnodig poets- en boenwerk? Flink wat mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bruntinge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bruntinge?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bruntinge. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bruntinge kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bruntinge

De waterhardheid van het drinkwater in Bruntinge bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bruntinge-9435

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Waterluxe Duo 7
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bruntinge voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bruntinge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €165 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1700 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Bruntinge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €115 per jaar
InstallatieV.a €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bruntinge?
De hardheid van het leidingwater in Bruntinge ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bruntinge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie