Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerbork

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Westerbork leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Westerbork.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als water met een vreemde smaak en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WesterborkHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9431
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westerbork

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of strepen op de ramen? Flink wat woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Westerbork hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westerbork?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westerbork. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westerbork zit met een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Westerbork

De waterhardheid van het drinkwater in Westerbork bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westerbork-9431

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Delta Duplex compact
 • BWT Rondomat 100M
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westerbork reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westerbork.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot wel €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €810, excl. installatie. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1850 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Westerbork.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €920
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €140 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Westerbork?
De hardheid in Westerbork ligt op 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westerbork.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie