Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwiggelte

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Zwiggelte leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je belangrijke info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Zwiggelte.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZwiggelteZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zwiggelte

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zwiggelte hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zwiggelte?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zwiggelte. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwiggelte heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zwiggelte

De waterhardheid van het water in Zwiggelte bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zwiggelte-9433

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Delta Duplex duet
 • Bayard Minima
 • Remon Waterontharders Kupa

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zwiggelte voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zwiggelte.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €2250 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zwiggelte.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderRond de €880
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Tabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €145 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €240
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zwiggelte?
De hardheid van het water in Zwiggelte is grofweg 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. prettige douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zwiggelte.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie