Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drijber

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Drijber resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Drijber.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid DrijberTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Drijber

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Drijber gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Drijber?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Drijber. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Drijber kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Drijber

De waterhardheid van het leidingwater in Drijber bedraagt ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-drijber-9419

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • General electric GXOF27KE
 • 038waterontharder Compact 14
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Delta Duplex compact
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Drijber verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Drijber.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1175 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Drijber.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderC.a. €920
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenCirca €155 per beurt
PlaatsingskostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Drijber?
De hardheid in Drijber ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Drijber.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie