Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bovensmilde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Bovensmilde zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Bovensmilde.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €310 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid BovensmildeWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bovensmilde

Heb je last van huidirritaties of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bovensmilde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bovensmilde?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bovensmilde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bovensmilde heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bovensmilde

De waterhardheid van het drinkwater in Bovensmilde ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bovensmilde-9421

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Electric GXOF27KE
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Erie Maxima Eco15

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bovensmilde reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bovensmilde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €740, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1350 en €1875 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bovensmilde.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Mechanische waterontharderRond de €790
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1030
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €150 per beurt
MontageV.a €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Bovensmilde?
De hardheid van het water in Bovensmilde bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bovensmilde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie