Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mantinge

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Mantinge resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Mantinge.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid MantingeFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9436
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mantinge

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Midden-Drenthe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Mantinge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Mantinge?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Mantinge. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Mantinge heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Mantinge

De waterhardheid van het leidingwater in Mantinge is 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-mantinge-9436

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 300
 • Erie Softline Eco30
 • Delta Tibera
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mantinge verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Mantinge.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1575 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Mantinge.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen snel modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektronisch)Circa €1150
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudCirca €155 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Mantinge?
De hardheid van het water in Mantinge is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mantinge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie