Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hooghalen

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Hooghalen zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Hooghalen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HooghalenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hooghalen

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hooghalen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hooghalen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hooghalen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvol water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hooghalen heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hooghalen

De waterhardheid van het drinkwater in Hooghalen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hooghalen-9414

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • General electric GE-18C
 • BWT Rondomat 25M
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • North Star 14UD

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hooghalen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hooghalen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €750 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1450 en €2100 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hooghalen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderV.a €700
Elektrische waterontharderRond de €1040
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €100 op jaarbasis
MontagekostenRond de €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Hooghalen?
De waterhardheid in Hooghalen bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hooghalen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie