Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eursinge

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Eursinge zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Eursinge.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid EursingeWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Eursinge

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op glas en lak? Veel woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Midden-Drenthe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Eursinge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eursinge?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eursinge. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eursinge heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Eursinge

De waterhardheid van het water in Eursinge is 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eursinge-9434

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Waterluxe Duo 12
 • Kinetico Sumo 1
 • BWT AQA Perla Duo
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eursinge verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Eursinge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €650, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1250 en €1975 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Eursinge.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektronisch)V.a €1060
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €105 (jaarbasis)
MontageV.a €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Eursinge?
De waterhardheid in Eursinge is gemiddeld 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eursinge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie