Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oranjewoud

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oranjewoud leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Oranjewoud.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OranjewoudHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8453
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oranjewoud

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oranjewoud wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oranjewoud?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oranjewoud. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oranjewoud heeft een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oranjewoud

De waterhardheid van het drinkwater in Oranjewoud is 6.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oranjewoud-8453

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie IQsoft Eco9
 • North Star 9ED
 • Kinetico Kube 15
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oranjewoud reduceer je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oranjewoud.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €700, zonder installeren. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Oranjewoud.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Mechanische waterontharderC.a. €720
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1210
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €155 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oranjewoud?
De waterhardheid in Oranjewoud komt uit op ong. 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oranjewoud.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie