Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haskerdijken

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Haskerdijken maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Haskerdijken.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HaskerdijkenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Haskerdijken

Heb jij genoeg van een droge huid en aanslag op servies? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Heerenveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Haskerdijken hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Haskerdijken?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haskerdijken. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Haskerdijken ontvangt een waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Haskerdijken

De waterhardheid van het leidingwater in Haskerdijken is ongeveer 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-haskerdijken-8468

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco11
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • BWT AQA Perla Duo
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Detandt-Simon Primo 20

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Haskerdijken minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Haskerdijken.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €95 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Haskerdijken.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1200
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €85 op jaarbasis
MontageVanaf €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Haskerdijken?
De hardheid van het leidingwater in Haskerdijken ligt op 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haskerdijken.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie