Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwebrug

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuwebrug maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Nieuwebrug.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €325 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NieuwebrugWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuwebrug

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal mensen kiezen een goede waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de gemeente Heerenveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuwebrug gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuwebrug?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nieuwebrug. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuwebrug zit met een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. gunstig energieverbruik, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuwebrug

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwebrug bedraagt ongeveer 6.70 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwebrug-8469

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco15
 • North Star 22UD
 • Hydrotense Seduction 22
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwebrug reduceer je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwebrug.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1975 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nieuwebrug.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1160
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 per beurt
MontageC.a. €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nieuwebrug?
De hardheid in Nieuwebrug is doorgaans 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwebrug.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie