Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudehorne

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Oudehorne heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in Oudehorne.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €215 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OudehorneHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oudehorne

Heb jij genoeg van een droge huid of veel schoonmaakwerk? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Heerenveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oudehorne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oudehorne?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oudehorne. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oudehorne zit met een waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oudehorne

De waterhardheid van het leidingwater in Oudehorne is om en nabij de 6.70 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oudehorne-8414

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft EC-500
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Ecowater ESM 42
 • North Star 11UD
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudehorne verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oudehorne.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €2150 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oudehorne.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €1120
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €145 per 12 maanden
InstallatieC.a. €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oudehorne?
De hardheid in Oudehorne is doorgaans 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudehorne.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie