Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Knipe

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in De Knipe maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in De Knipe.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid De KnipeZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8456
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen De Knipe

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en/of glascorrosie? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Heerenveen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in De Knipe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in De Knipe?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in De Knipe. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Knipe heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in De Knipe

De waterhardheid van het water in De Knipe bedraagt circa 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-knipe-8456

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco26
 • Culligan Medallist 915
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Euro Combi compact 30

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Knipe verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in De Knipe.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €1850 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in De Knipe.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1210
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudCirca €140 per beurt
PlaatsingskostenV.a €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in De Knipe?
De waterhardheid in De Knipe is grofweg 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Knipe.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie