Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gersloot

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Gersloot resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je uitgebreide info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Gersloot.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid GerslootWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gersloot

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Heerenveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gersloot gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gersloot?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gersloot. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gersloot ontvangt een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Gersloot

De waterhardheid van het water in Gersloot is 6.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gersloot-8457

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco8
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Halutec Domus DPS 300
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gersloot verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gersloot.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1375 en €1725 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Gersloot.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektrische waterontharderBegint bij €1140
Zouttabletten€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Gersloot?
De hardheid van het leidingwater in Gersloot ligt op 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gersloot.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie