Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Katlijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Katlijk resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in Katlijk.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KatlijkHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Katlijk

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Heerenveen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Katlijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Katlijk?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Katlijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Katlijk heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Katlijk

De waterhardheid van het leidingwater in Katlijk is om en nabij de 6.70 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-katlijk-8455

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco18
 • Watergenius Blue Line Max
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Katlijk voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Katlijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €670, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1850 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Katlijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk snel installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Mechanische waterontharderC.a. €840
Elektrische waterontharderC.a. €1180
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €105 p/jaar
MontagekostenRond de €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Katlijk?
De waterhardheid in Katlijk is grofweg 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Katlijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie