Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Luinjeberd

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Luinjeberd heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Luinjeberd.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid LuinjeberdWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Luinjeberd

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Veel Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Heerenveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Luinjeberd was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Luinjeberd?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Luinjeberd. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Luinjeberd heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Luinjeberd

De waterhardheid van het leidingwater in Luinjeberd is ongeveer 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-luinjeberd-8459

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco14
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie Slimline Eco17

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Luinjeberd reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Luinjeberd.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot wel €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een goed systeem zit ergens tussen de €1200 en €1900 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Luinjeberd.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Elektrische waterontharderC.a. €1000
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €125 p/jaar
MontageCirca €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Luinjeberd?
De waterhardheid in Luinjeberd is circa 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Luinjeberd.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie