Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuweschoot

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Nieuweschoot resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je handige info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Nieuweschoot.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid NieuweschootWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuweschoot

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op ramen? Steeds meer Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Heerenveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuweschoot heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuweschoot?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuweschoot. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuweschoot heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuweschoot

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuweschoot bedraagt circa 6.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuweschoot-8452

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM 42
 • Remon Waterontharders Neva
 • Remon Waterontharders Neva
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuweschoot voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuweschoot.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen bij €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2075 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Nieuweschoot.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel experts, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €870
Elektrische waterontharderVanaf €950
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudRond de €135 p/jaar
PlaatsingRond de €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nieuweschoot?
De hardheid van het leidingwater in Nieuweschoot ligt rond de 6.70 dH. De waarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuweschoot.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie