Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tjalleberd

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Tjalleberd maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Tjalleberd.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid TjalleberdHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8458
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Tjalleberd

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de gemeente Heerenveen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Tjalleberd heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Tjalleberd?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tjalleberd. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tjalleberd heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tjalleberd

De waterhardheid van het leidingwater in Tjalleberd is om en nabij de 6.70 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tjalleberd-8458

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco11
 • Euro Twin 14
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Kinetico 2020C HE
 • Grunbeck softliQ:MC32

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Tjalleberd reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Tjalleberd.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2250 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tjalleberd.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderCirca €690
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1040
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudBegint bij €90 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Tjalleberd?
De waterhardheid in Tjalleberd komt uit op ong. 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tjalleberd.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie