Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mildam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Mildam heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Mildam.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MildamHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mildam

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Heerenveen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Mildam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mildam?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mildam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mildam kent een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere stookkosten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Mildam

De waterhardheid van het leidingwater in Mildam is ongeveer 6.70 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mildam-8454

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie IQsoft Eco12
 • Calex Calex 22L
 • Kinetico Ergo 9
 • Watercompany Softflow 20
 • North Star Okosoft 35

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mildam voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mildam.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Mildam.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog monteurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Elektronische waterontharderCirca €1120
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €95 per 12 maanden
PlaatsingV.a €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Mildam?
De hardheid van het leidingwater in Mildam is ongeveer 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mildam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie