Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bontebok

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bontebok leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Bontebok.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BontebokHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8415
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bontebok

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en glascorrosie? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Heerenveen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bontebok heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bontebok?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bontebok. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bontebok zit met een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Bontebok

De waterhardheid van het drinkwater in Bontebok bedraagt circa 6.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bontebok-8415

Bekende modellen en merken

 • Digisoft DS-2000 HE
 • BWT AQA Perla 5
 • Apic Heracles junior
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Bayard Tenera 18

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bontebok reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bontebok.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1400 en €1725 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Bontebok.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1170
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €160 per beurt
MontageBegint bij €250
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bontebok?
De hardheid van het kraanwater in Bontebok schatten we op 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bontebok.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie