Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudeschoot

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Oudeschoot zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Oudeschoot.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OudeschootFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8451
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oudeschoot

Heb je last van verstopte leidingen of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Heerenveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oudeschoot wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudeschoot?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oudeschoot. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oudeschoot heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oudeschoot

De waterhardheid van het leidingwater in Oudeschoot ligt op ong. 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudeschoot-8451

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Amysoft C-100
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 17UD

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudeschoot verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oudeschoot.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1275 en €1725 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oudeschoot.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Elektrische waterontharderRond de €1090
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Oudeschoot?
De waterhardheid in Oudeschoot ligt rond de 6.70 dH. De meting in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudeschoot.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie