Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terband

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Terband heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Terband.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TerbandZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Terband

Ben jij ook klaar met een droge huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huishoudens installeren een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Terband was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Terband?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Terband. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Terband zit met een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Terband

De waterhardheid van het water in Terband is om en nabij de 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-terband-8449

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Euro Combi compact 20
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Erie Softline Eco10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Terband verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Terband.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2125 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Terband.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektronische waterontharderV.a €1080
Regeneratiezout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €80 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Terband?
De hardheid in Terband ligt rond de 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Terband.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie