Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwehorne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwehorne heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.70 dH in Nieuwehorne.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid NieuwehorneFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuwehorne

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Heerenveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuwehorne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwehorne?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwehorne. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuwehorne heeft een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuwehorne

De waterhardheid van het water in Nieuwehorne is 6.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwehorne-8414

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Ecosoft 15
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Culligan Global Cabinet
 • Euro Combi compact 14

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwehorne voer je de dH waarde terug van 6.70 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuwehorne.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €710, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1800 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Nieuwehorne.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderVanaf €860
Elektronische waterontharderVanaf €1200
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 (jaarbasis)
MontageRond de €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nieuwehorne?
De hardheid in Nieuwehorne ligt op 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwehorne.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie