Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aldeboarn

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Aldeboarn leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Aldeboarn.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid AldeboarnWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8495
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aldeboarn

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Heerenveen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Aldeboarn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Aldeboarn?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Aldeboarn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Aldeboarn ontvangt een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Aldeboarn

De waterhardheid van het water in Aldeboarn bedraagt circa 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aldeboarn-8495

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 30
 • North Star 14ED
 • North Star 14UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Twin 60

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aldeboarn verlaag je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aldeboarn.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €660, zonder installeren. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1550 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Aldeboarn.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Elektronische waterontharderV.a €1130
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €105 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Aldeboarn?
De hardheid van het kraanwater in Aldeboarn is ongeveer 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aldeboarn.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie