Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jubbega

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Jubbega zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Jubbega.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid JubbegaFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Jubbega

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en/of minder lekker water uit de kraan? Meer en meer huishoudens nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Heerenveen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Jubbega hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Jubbega?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Jubbega. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Jubbega heeft een waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Jubbega

De waterhardheid van het drinkwater in Jubbega is om en nabij de 6.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-jubbega-8411

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Jubbega verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Jubbega.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders starten bij €680, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1175 en €2225 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Jubbega.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektronisch)Rond de €990
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €105 per beurt
PlaatsingV.a €160
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Jubbega?
De hardheid in Jubbega is grofweg 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jubbega.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie