Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oss

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Oss zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Oss.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid OssHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5346
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oss

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oss hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oss?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oss. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oss ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oss

De waterhardheid van het drinkwater in Oss bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oss-5346

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GE-18C
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Culligan Medallist 910
 • Lubron Proline SXT2

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oss verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oss.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1125 en €2225 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Oss.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €120 op jaarbasis
MontagekostenRond de €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oss?
De hardheid in Oss is circa 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een minder droge huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oss.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie