Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Teeffelen

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Teeffelen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Teeffelen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €255 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid TeeffelenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5395
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Teeffelen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer mensen kiezen een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Teeffelen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Teeffelen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Teeffelen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Teeffelen heeft een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Teeffelen

De waterhardheid van het water in Teeffelen bedraagt circa 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-teeffelen-5395

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla Duo
 • Ecowater ESM18 CE+
 • BWT AQA Perla 10
 • Euro Combi compact 25
 • Waterluxe Combi 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Teeffelen verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Teeffelen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €770, zonder installeren. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €1950 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Teeffelen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderRond de €870
Elektronische waterontharderVanaf €960
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €80 per 12 maanden
PlaatsingCirca €180
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Teeffelen?
De waterhardheid in Teeffelen ligt op 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Teeffelen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie