Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Megen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Megen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Megen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MegenTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5366
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Megen

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Megen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Megen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Megen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Megen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Megen

De waterhardheid van het leidingwater in Megen is 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-megen-5366

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • BWT AQA Perla Duo
 • SoluCalc SoluCalc
 • SuperSoft SuperSoft
 • Kinetico 2020C HE

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Megen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Megen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1775 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €750, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1150 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Megen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderRond de €800
Elektronische waterontharderV.a €1190
Tabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Megen?
De hardheid van het leidingwater in Megen is gemiddeld 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid, smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Megen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie