Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maren-Kessel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Maren-Kessel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Maren-Kessel.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Maren-KesselHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5398
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Maren-Kessel

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid of strepen op je ruiten? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Oss werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Maren-Kessel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maren-Kessel?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Maren-Kessel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Maren-Kessel heeft een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Maren-Kessel

De waterhardheid van het leidingwater in Maren-Kessel ligt op ong. 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maren-kessel-5398

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA viseo
 • Halutec Domus DPS 300
 • Erie IQsoft Eco26
 • Kinetico Essential 11
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maren-Kessel voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Maren-Kessel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2100 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1650 en €1800 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Maren-Kessel.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €970
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Maren-Kessel?
De hardheid in Maren-Kessel komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maren-Kessel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie