Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neerlangel

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Neerlangel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Neerlangel.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid NeerlangelHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Neerlangel

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en bittere smakende thee? Flink wat huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Oss zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Neerlangel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neerlangel?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Neerlangel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Neerlangel heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Neerlangel

De waterhardheid van het drinkwater in Neerlangel is 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-neerlangel-5355

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Culligan Global Cabinet
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Neerlangel verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Neerlangel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten bij €790, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2125 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Neerlangel.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderCirca €680
Elektronische waterontharderV.a €1170
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €125 p/jaar
InstallatiekostenRond de €275
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Neerlangel?
De hardheid van het water in Neerlangel ligt op 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Neerlangel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie