Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lith

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Lith zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je praktische info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Lith.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid LithHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5397
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Lith

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lith hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lith?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lith. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lith heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lith

De waterhardheid van het leidingwater in Lith is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lith-5397

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • BWT AQA smart C
 • Kinetico Sumo 2
 • Bayard Tenera 28
 • Delta Morava
 • Watercompany Softflow 15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lith verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lith.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2175 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Lith.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Mechanische waterontharderCirca €830
Elektronische waterontharderRond de €1200
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudV.a €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lith?
De waterhardheid in Lith is om en nabij de 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lith.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie