Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ravenstein

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ravenstein leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier tref je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Ravenstein.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RavensteinWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5371
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ravenstein

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Oss opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ravenstein gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ravenstein?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ravenstein. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ravenstein ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ravenstein

De waterhardheid van het leidingwater in Ravenstein bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ravenstein-5371

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Erie Softline Eco10
 • Remon Waterontharders Sava
 • Delta Duplex duet
 • Erie Slimline Eco11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ravenstein reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ravenstein.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen starten vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1200 en €1725 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Ravenstein.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderC.a. €860
Elektronische waterontharderV.a €1200
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €125 per jaar
MontagekostenV.a €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ravenstein?
De hardheid van het leidingwater in Ravenstein schatten we op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ravenstein.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie