Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Demen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Demen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Demen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €335 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DemenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5354
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Demen

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of bittere smakende thee? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Oss kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Demen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Demen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Demen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Demen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Demen

De waterhardheid van het leidingwater in Demen is ongeveer 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-demen-5354

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 100
 • Mooiwater Mini
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Waterluxe Duo 7
 • Watergenius Blue Line Max

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Demen reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Demen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €155 voor magnetische ontharders tot wel €1725 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem zit ergens tussen de €1175 en €1975 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Demen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en direct installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €95 per 12 maanden
MontageC.a. €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Demen?
De hardheid van het kraanwater in Demen is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Demen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie