Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heusden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heusden heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.89 dH in Heusden.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €265 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeusdenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Heusden

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en bittere thee en koffie? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Heusden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heusden heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Heusden?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heusden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heusden zit met een waterhardheid van 6.89. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heusden

De waterhardheid van het drinkwater in Heusden bedraagt circa 6.89 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heusden-5251

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Atag Descale 20
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Waterboss 900

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heusden minimaliseer je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heusden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2050 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Heusden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1120
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €90 p/jaar
MontageV.a €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Heusden?
De hardheid in Heusden schatten we op 6.89 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere stookkosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Heusden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie