Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deursen-Dennenburg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Deursen-Dennenburg heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Deursen-Dennenburg.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op glas en lak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere stookkosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Deursen-DennenburgZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5352
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Deursen-Dennenburg

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oss kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Deursen-Dennenburg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Deursen-Dennenburg?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Deursen-Dennenburg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een zachte huid en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Deursen-Dennenburg heeft een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Deursen-Dennenburg

De waterhardheid van het water in Deursen-Dennenburg bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-deursen-dennenburg-5352

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Mooiwater Medium
 • Atag Descale 30
 • Remon Waterontharders Kupa

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Deursen-Dennenburg voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Deursen-Dennenburg.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2175 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Deursen-Dennenburg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderV.a €880
Waterontharder (elektrisch)V.a €1120
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 per jaar
InstallatiekostenCirca €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Deursen-Dennenburg?
De hardheid van het water in Deursen-Dennenburg is ongeveer 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Deursen-Dennenburg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie