Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haren

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Haren heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Haren.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HarenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5386
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Haren

Wil jij ook af van een erg droge huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huishoudens nemen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Oss kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Haren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haren?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Haren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Haren heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Haren

De waterhardheid van het water in Haren bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-haren-5386

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Halutec Domus DPS 600
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Haren voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Haren.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €1950 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Haren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektronische waterontharderCirca €1100
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €135 per 12 maanden
MontagekostenRond de €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Haren?
De hardheid van het water in Haren is plus minus 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie