Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neerloon

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Neerloon maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Neerloon.
 • Dit is de oorsprong van problemen als apparaten die slecht werken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid NeerloonWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Neerloon

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of kalkstrepen op glas en lak? Veel huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Oss zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Neerloon hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Neerloon?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Neerloon. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Neerloon heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Neerloon

De waterhardheid van het drinkwater in Neerloon bedraagt circa 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-neerloon-5356

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • North Star 9ED
 • Boshuis Combilux plus 200
 • North Star 17ED

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neerloon minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Neerloon.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1675 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen starten bij €680, zonder installeren. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1225 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Neerloon.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Waterontharder (elektrisch)Rond de €940
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudVanaf €140 op jaarbasis
MontageCirca €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Neerloon?
De hardheid van het kraanwater in Neerloon is gemiddeld 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Neerloon.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie