Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Macharen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Macharen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Macharen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid MacharenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5367
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Macharen

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Macharen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Macharen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Macharen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Macharen zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Macharen

De waterhardheid van het water in Macharen bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-macharen-5367

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Atag Descale 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Watergenius Blue Line Max
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Macharen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Macharen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1650 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €700, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1350 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Macharen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektrische waterontharderRond de €1040
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €155 op jaarbasis
PlaatsingRond de €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Macharen?
De waterhardheid in Macharen ligt op 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Macharen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie