Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boxtel

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Boxtel heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.89 dH in Boxtel.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BoxtelHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5282
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Boxtel

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Boxtel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Boxtel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Boxtel?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Boxtel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Boxtel heeft een gemeten waterhardheid van 6.89. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Boxtel

De waterhardheid van het water in Boxtel is 6.89 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boxtel-5282

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Erie IQsoft Eco18
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boxtel voer je de dH waarde terug van 6.89 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Boxtel.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €810 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1775 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Boxtel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektrische waterontharderVanaf €1020
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €155 per beurt
PlaatsingV.a €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Boxtel?
De hardheid van het kraanwater in Boxtel schatten we op 6.89 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Boxtel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie